Docenten

 

Sander Camps (Algemene en Artistieke Leiding / Prédans, Klassieke Dans en Pointes, Hedendaags-Moderne dans, Jazz dans en Tap dans)

Sander werd geboren op 23 mei 1988 te Neerpelt en groeide op in Overpelt waar hij zijn lagere school 'De Rodenbach' (heden ten dagen 'De Linde') doorliep en zijn eerste danspasjes zette tijdens het jaarlijkse schoolfeest.

Nadien ging hij studeren in het voormalige 'Sint-Hubertus College' (heden ten dagen 'WICO Campus Sint-Hubertus') waar hij zijn dansen uitbreidde tot wekelijks repeteren met dansgroep 'Imago Tijl' olv. Luc Morren. Niet veel daarna nam hij ook nog lessen bij 'Stichting Dans' (heden ten dagen 'De Dansdoos') olv. Lies Oversteyns omdat hij nu eenmaal de smaak te pakken had. In zijn repertoire had hij nu al Klassieke Dans, Moderne Dans, Jazz Dans en Hedendaagse Dans maar nog had hij niet genoeg en besloot ook nog Tap Dans te gaan volgen bij 'Balletschool Pas de Deux' olv. Chris Peeters.

Toen hij zijn middelbaar diploma 'Economie-Moderne Talen' en 'Bedrijfsbeheer' eenmaal op zak had besloot hij om zich nog meer op het dans toe te spitsen en auditioneerde voor het 'Hoger Instituut voor Dans' (heden ten dagen 'Koninklijk Conservatorium Dans') en werd aangenomen voor de voltijdse opleiding van drie jaar. In zijn eerste jaar had hij het geluk te mogen meedansen in de 'Bolero' van niemand minder dan Maurice Béjart. Ondertussen bleef hij zich in zijn vrije tijd ook nog inzetten als lesgever en choreograaf en maakte verschillende choreografieën buiten school bij ondermeer 'Dansstudio Arabesque' olv. Irma Swynen in 2009-2010 en gaf meerdere workshop ter inleiding van de inclusiedansvoorstelling 'Kleefkruid' olv. Goele Van Dijck en Frauke Mariën in 2010 in opdracht van 'Artforum'.

Nu hij zijn dansopleiding heeft afgerond wilt hij zich toespitsen op het doorgeven van danstechnieken die hij heeft geleerd aan jongeren (en ouderen) in de regio Noord-Limburg. Momenteel loopt hij zijn laatste jaar hogeschool in de Specifieke Leraren Opleiding toegepast op dans en zal hij zelfstandig gaan lesgeven in zijn Overpeltse DansAcademie in combinatie met Freelance workshops en verscheidene binnenlandse en buitenlanse dansprojecten

 

Maxime Bruys (Assistent Algemene en Artistieke Leiding / Prédans, Modern-Hedendaagse Dans, Klassiek Ballet en Pointes)

Maxime kwam ter wereld te Wilrijk op 22 juni 1988 en groeide op in Edegem waar ze op de lagere school 'Heilig Familia' zat en ze als klein meisje al dansles volgde bij 'Balletschool Olivia Burvenich' die lesgeeft volgens het Royal Academy of Dance systeem, ze zou daar nog tot op de dag van vandaag blijven dansen buiten alle andere lessen om...

Ze danste zo graag en werd aangeraden om te auditioneren bij een vooropleiding dans om haar talenten volledig uit te testen. Ze ging hiervoor te raden bij de 'Stedelijke Basisschool Prinsstraat - Dries' waar ze werd toegelaten om in te vallen vanaf het vierde leerjaar.

De volgende logische stap was op door te stromen in de 'Koninklijke Balletschool Antwerpen' waar ze haar hele middelbaar doorliep. In deze periode kreeg ze een uitgebreide waaier van technieklessen aangereikt waaronder Klassieke Dans, Klassieke Variaties, Pointes, Spaanse Dans, Karakter Dans, Moderne Dans, ... Ze studeerde daar af en haalde haar eerste diploma als uitvoerend danseres.

Daarna kwam ze in contact met dansscholen uit Praag in Tsjechië doordat ze voor de eerste maal de 'Prague Dance Competition' (Talent Prize for Classical Ballet) won, en werd gevraagd om daar een jaar als vrije student de praktijk lessen bij te wonen en in de schoolvoorstelling mee te dansen van het 'Conservatorium Praag'. Deze buitenlandse danservaring was een succes en één jaar werden er al vlug twee nadat ze wederom de eerste plaats haalde in de 'Prague Dance Competition'. Na deze twee jaar werd ze waardig geacht tot haar tweede diploma uitvoerend danser.

Na twee jaar klassieke training besloot ze om het over een andere boeg te gooien en auditioneerde ze in het 'Hoger Instituut voor Dans' (heden ten dagen 'Koninklijk Conservatorium Dans') op zoek naar de meer Hedendaagse gerichte Danstechnieken. Vanuit deze dansopleiding kreeg ze de kans om meermaals stage te lopen in de danswereld en te werken met Jean-Luc Ducourt die werkt met Klassieke Dansbewegingen door een Hedendaagse choreografische benadering. Een heuse uitdaging en verrijking voor iedere danser. Wederom haalde ze een diploma als uitvoerend danser deze keer in Modern-Hedendaagse Dans.

Nu wil ze zoveel mogelijk van de kennis die ze opgedaan heeft in haar korte maar drukke carrière doorgeven aan jongeren en ervaring delen met ouderen door de pedagogische richting in te slaan.