Aanbod 2018-2019

 

 

Hieronder vindt u ons uitgebreid aanbod terug met tevens een specifieke uitleg omtrent iedere les.

 

  • ·         Prédans.

Hier leren de jongsten al spelender wijs hun eerste danspasjes zetten en ontwikkelen een basis om later op verder te bouwen naar gelang de richting die ze uitwillen. Met een uurtje huppelen en speelse opdrachtjes leren de jonge dansertjes zich bewust worden van hun lichaam, hun bewegingen en de ruimte rondom hen. Ze leren samen met anderen dansen in groep of per 2.

 

  • ·         Klassiek Ballet

Vanaf 7 jaar kunnen de dansertjes overstappen naar Klassiek Ballet waar ze hun basiskennis van beweging en ruimtebewustzijn verder ontwikkelen aan de hand van een uitgebreid sylabus van klassieke dansbewegingen. De klassieke les bestaat uit 2 delen: de barre en het milieu. Aan de barre frissen dansers iedere les weer hun kennis op en warmen hun lichaam stukje bij beetje op en 'au milieu' gaan ze dan op zoek naar de toepassing van wat ze aan de barre hebben geleerd in beweging en evenwichtsextremen.

Bij Klassiek Ballet wordt verwacht dat de dansers gediciplineerd werken en een mate van zelfstandigheid ontwikkelen. Naar verloop van tijd ontwikkelen de oefeningen zich en leren ze nieuwe stappen en bewegingen waarmee ze dan later choreografieën zullen dansen in het genre van het Klassieke Ballet.

 

  • ·         Pointes

Zoals de naam het al aangeeft leer je hier Klassieke Dans op pointes. Het spreekt dan ook vanzelf dat deze lessen alleen gevolgd kunnen worden als aanvulling van de lessen Klassieke dans. Door de technische en fysieke vereisten voor deze dansdicipline worden leerlingen enkel in overleg met de docent(e) toegelaten in deze lessen, normaal kan dit rond de leeftijd van 12 jaar.

 

  • ·         Jazz Dance

Vanaf 7 jaar kunnen de dansertjes ook overstappen naar Jazz Dance waar ze hun basiskennis van beweging en ruimtebewustzijn verder ontwikkelen aan de hand van een uitgebreid sylabus van technische jazz dansbewegingen. 

 Ook bij Jazz Dance wordt verwacht dat de dansers gediciplineerd werken en een mate van zelfstandigheid ontwikkelen. Naar verloop van tijd ontwikkelen de oefeningen zich en leren ze nieuwe stappen en bewegingen waarmee ze dan later choreografieën zullen dansen met de danstechnische achtergrond op pop en jazz muziek.

 

  • ·         Modern/Hedendaagse Dans

In deze lessenreeks bevinden zich twee luiken van de dans die zich recentelijk heeft ontwikkeld. Het is een egergieke en intensieve dansles waar je je volledig in kan storten. Door noodzaak aan maturiteit worden deze lessen pas gegeven vanaf 12 jaar.

Langs de ene kant wordt er geleerd om controle en zelfbeheersing te ontwikkelen door middel van gedetailleerde oefeningen waarin kleine lichaamsdelen worden geïsoleerd. Deze oefeningen komen grotendeels uit de moderne dansstijlen van ondermeer Cunningham en Limon, deze bewegingen zorgen ervoor dat het lichaam wordt opgewarmd en gestretched.

Anderzijds wordt er ook gevraagd om alles los te laten en te vertrouwen op lichamelijke reflex van het lichaam om snelheid en accuratie te verbeteren in een down-to-earth stijl waarin het lichaam leert om op logische wijze contact te maken met de grond en met andere lichamen zonder daarbij ongelukken te veroorzaken.

 

  • ·         Tap Dance

Vanaf 10 jaar kan je hier leren om met enkel je voeten een uitgebreid arsenaal aan klanken en geluiden te produceren. We leren verschillende ritmes aan de hand van opbouwende oefeningen die stap per stap uitdagender worden. Langzaam maar zeker ontwikkel je meer precisie en snelheid en leer je net dat éne tapje meer te maken en net die éne seconde sneller te zijn. Ook laten we je ontdekken wat het verschil is tussen alleen dansen en in groep, samen dansen of juist tegen elkaar. Je ontdekt hoeveel je kan door competitief ingesteld te kijken en jezelf te overtuigen dat je het net zo goed kan.

In deze lessen wisselen we af tussen de Amerikaanse lazy down-to-the-floor stijl en de meer energieke spring in het veld Ierse stijl. Afhankelijk van het niveau wordt een choreografie in één van de twee stijlen ontwikkeld doorheen de lessen.

Voor deze dansstijl is het juiste schoeisel nodig, niet goedkoop maar ze gaan wel gemakkelijk 10 jaar mee indien ze degelijk worden verzorgd.

 

  • ·         Clipdance

 

In deze lessen kan je terecht om je even helemaal te laten gaan, vergeet even al je techniek en gooi je armen en benen los. Je kan hier grooven en moven zoals je ziet op tv op die nieuwste hits. 

Deze les is momenteel enkel voor kinderen van het 3e leerjaar tot en met het 2e middelbaar.

 

 

  • ·         Huwelijks- en Openingsdansen

Een openingsdans leren in onze dansschool is een zeer aangename ervaring. We proberen er samen met u iets moois, elegant en toch dat tikkeltje extra van te maken. Door de vele dansprogramma's op TV, krijgen vele mensen een verkeerd beeld van dansen en openingsdansen. De TV programma's draaien rond show, acrobatie en de dansen zijn soms iets 'te heftig'. Vaak denkt men dat er in een openingsdans een 'lift' moet zitten, en dat men zich 'moet' verkleden voor een openingsdans. Dit is een fabeltje dat de ronde doet maar het blijft een keuze die volledig vrij te bepalen is door het bruidspaar zelf. Ook het verkleden voor een openingsdans hoeft helemaal niet. U bent die dag op uw mooiste, en in diezelfde kledij moet u ook uw openingsdans doen. Een mooie openingsdans is stijlvol en elegant, ook pittig en attractief. Dit kan u bij ons allemaal leren op een realistische manier. Twijfel niet en kom op les. U zal aangenaam verrast zijn!

Komt u naar uw eerste privéles, breng dan zeker uw liedje of liedjes mee op CD. Hebt u uw trouwschoenen al? Dan mag u die meebrengen en tijdens de les al 'indansen'.

 

  • ·         Damesdans

Deze wekelijke cursus bied een proevertje van al de verschillende dansstijlen die aan de jeugd ook aangeboden worden maar dan samengebonden in één dansontdekking voor de gemiddelde dame (of heer). Daarbovenop doen we nog wat algemene lichaamsversoepelende en spierversterkende oefeningen.

 

  • ·         Verjaardag op de dansvloer

Voor kinderen die eens iets anders willen bestaat er de mogelijkheid om een dansles aangepast aan de leeftijd te te volgen bij ons aan de dansstudio. Tussen 4 en 6 jaar valt dit onder de noemer kidsdans, hierbij voorzien wij 45 minuten dans en een drankje nadien. Vanaf 6 jaar is er een les zumba op het ingeroosterde uur (terug te vinden op de lessenrooster) en ook weer een drankje nadien.